Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Företagsetablering på gång i Östra Ljungby

Fastighetsföretaget CH Square påbörjar nu bygget av nya logistiklokaler. En satsning som på sikt kan leda till ett hundratal nya arbetstillfällen i Klippans kommun

Så här kan logistikbyggnaden i Östra Ljungby komma se att ut.Bild: CH Square
Det är efter en tids dialog med Klippans kommun som fastighetsföretaget CH Square nu är beredda att sätta spaden i jorden i Östra Ljungby och därmed etablera sig i Klippans kommun.
– Allt är egentligen igång redan. Det är en del administrativa processer nu i början, men i slutet av sommaren kommer markarbetet igång. Om allt går enligt planerna är bygget klart till sommaren 2021, säger Peter Nilsson, vd på CH Square.
Företaget arbetar med att bygga, utveckla och förvalta logistikfastigheter, det vill säga lokaler för lager och hantering av varor till affärer och butiker. När fastigheten är klar planerar man att hyra ut lokalerna till logistikföretaget Boxflow.
– Vi ser Östra Ljungby som ett väldigt attraktivt område med direkt anslutning till E4 på bästa skyltläge, samtidigt erbjuds goda expansionsmöjligheter. Området har bra förbindelser med närliggande orter och en direkt närhet till Helsingborg, säger Peter Nilsson.
Peter Nilsson, vd för CH Square.Bild: CH Square
Enligt Peter Nilsson kommer etableringen att leda till flera arbetstillfällen. I runda tal handlar det om ungefär 100 nya jobb på sikt.
– Det är väldigt spännande och roligt att det börjar hända saker på verksamhetsområdena i Östra Ljungby, säger Anders Lindberg, näringslivschef i Klippans kommun.
Anders Lindberg räknar med att utvecklingen i Östra Ljungby kommer att fortsätta de kommande åren och flera andra etableringar ska vara på gång.
– Vi för diskussioner med såväl lokala, regionala som nationella företag, som vill växa eller etablera sig i vår kommun, säger han.
Gå till toppen