Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Den röda grönsakens tid är nu

Rödbetor är alltid rätt. Extra rätt är de så här års. Små, mjälla och naggande goda.

Rödbetans bästa tid är nu.Bild: Fredrik Gustafsson
När jag drömmer om svensk sommar ser jag ofta ett knippe rödbetor framför mig. Helst betalda i en sådan där samvetsbössa på någon liten gårdsbutik på skånska landsbygden (eller vilken landsbygd som helst, egentligen). Och sedan tillagade med omsorg och serverade rykande varma med en klick smältande citronsmör och några flagor flingsalt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen