Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Extra löneutgifter på en halv miljon för dubbla kommundirektörer

Båstad får en ny kommundirektör i september. Men det innebär inte att den nuvarande lämnar sin anställning. Under fyra månader betalas dubbla löner ut, till en kostnad av cirka 490 000 kronor.

Båstads kommundirektör Erik Lidberg förordnande går ut kommande årsskifte. Men han ersätts av Charlotte Rosenlund Sjövall redan den första september.
Med nyanställningen kommer en extra kostnad på närmare en halv miljon kronor då Erik Lidberg stannar kvar i kommunen, men med andra arbetsuppgifter i höst.
– Erik Lidberg har ett avtal året ut och kan därmed lämna över och jobba vidare med projekt som ska slutföras under hösten, säger Johan Olsson Swanstein, kommunstyrelsens ordförande.
Varför väntar ni inte med att anställa till årsskiftet?
– Det är viktigt att den nya kommundirektören verkligen kommer in i sitt arbete, budget 2021 är en sådan sak, men även att få möjlighet att sätta sin in i hela verksamheten. Det handlar om att ge en så bra start som man bara kan. Nu har även Erik Lidberg möjlighet att fungera som ett stöd inledningsvis.
Hur motiveras kostnaden på 490 000 kronor?
– Det får kommunledningskontoret titta på, de får avgöra hur de ska hantera kostnaden i sin budgetprocess, säger Johan Olsson Swanstein.
Gå till toppen