Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Många småstölder i Ljungbyhed

Efter helgen har bland annat en trehjuling, kontanter och en mobil anmälts stulna i centrala Ljungbyhed.
– Det är frustrerande för oss också. Vi lägger mycket tid i Ljungbyhed, säger kommunpolis Alexandra Norén.

Alexandra Norén är kommunpolis i Perstorp och Klippan.Bild: Diana Larsson
På midsommaraftons morgon vaknade två boende på Långgatan i Ljungbyhed, efter att ha sovit i sitt uterum, och upptäckte att någon gått in och stulit en mobil från bordet bredvid dem medan de sov. SMS skickades till mobilen med löfte om hittelön. Den återlämnades senare, men en person misstänks för grov stöld.
På samma gata försvann en trehjuling, en leksak, från en annan villaträdgård mellan fredag och lördag.
Fler stölder i centrala Ljungbyhed rapporteras genom anmälningar till polisen efter helgen. Bland annat har en bilruta krossats på en bil parkerad på Smedjegatan och 370 kronor stulits ur den. På samma gata vaknade de boende av att någon krossade rutan till deras altandörr, men när hundarna började skälla försvann tjuvarna.
Kommunpolis Alexandra Norén säger att det en längre tid varit problem kring några adresser på orten, där oseriösa fastighetsägare hyr ut till personer som är i ett pågående missbruk.
– Den sista tiden har vi lagt jättemycket tid i Ljungbyhed, både dag och natt, säger hon.
Parallellt med polisen arbetar även Klippans kommun med fastigheterna, som är i dåligt skick. Än har arbetet inte nått hela vägen fram.
– Det är flera utredningar från oss skickade till åtal, men så kommer det nya misstankar och då blir det lätt att det samlas på hög. Det kan kännas som att de får härja fritt, men vi lagför dem hela tiden, säger Alexandra Norén.
Under tisdagen kommer det mobila poliskontoret att vara utanför Hemköp i Ljungbyhed som vanligt mellan klockan 13 och 15.
– Vi vill vara tillgängliga för medborgarna och ge dem möjlighet att ställa frågor. Jag tror att en politiker från kommunen kommer att följa med också, säger hon.
Gå till toppen