Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

30 nya radhus på gång i Åstorp: ”Husen ska ligga centralt”

Fastighetsbolaget 3hus vill bygga tvåplansradhus i Åstorp. Nu har ett första steg tagits. En cirka 4000 kvadratmeter stor tomt i centrala Åstorp har förvärvats.

Bilden är en preliminär illustration. Husen ska byggas i två plan och en bostadsrättsförening ska bildas.
Det är Åstorpsföretaget Fastighets AB 3Hus, systerbolag till BAB bygg, som planerar att bygga radhusen på en cirka 4000 kvadratmeter stor tomt mellan Trädgårdsgatan och Helsingborgsvägen i Åstorp.
– Vi har vår hemmaplan i Åstorp och har lite andra projekt på orten. Vi vill vara med och utveckla Åstorps som bostadsort och göra samhällsnytta, säger Joakim Lindahl, projekt- och fastighetsutvecklare på Fastighets AB 3Hus.
Radhusen ska bli bostadsrätter och byggas i två plan. Två olika storlekar ska byggas: fyra rum och kök på 95 kvadratmeter och fem rum och kök på 113 kvadratmeter. Priset för ett radhus kommer börja från cirka 1,8 miljoner kronor.
– Det är ett villaområde runtomkring och husen kommer ligga väldigt centralt, på gångavstånd till tågstationen och handel, berättar Joakim Lindahl.
Nyligen köptes tomten av Sigillet Fastighets AB och en bygglovsansökan ska skickas in efter sommaren. Ger kommunen grönt ljus kan bygget sätta igång nästa år.
– Preliminär byggstart är under våren 2021 och förhoppningen är att inflyttningen kan ske ett år senare, till sommaren 2022. Vi kommer att börja marknadsföra husen efter sommaren med säljstart i oktober.
Gå till toppen