Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Heta känslor när Vejby tog säsongens första seger

En fysisk och mental uppgörelse. Vejby vände underläge till vinst i mötet med Klippan.
– Det känns underbart med tre poäng, säger målgöraren Vlado Zlojutro.

Vlado Zlojutro avgjorde för Vejby när han satte 2–1.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Division 3 Sydvästra Götaland
Vejby IF 2(1)
Klippans Förenade FF 1(1)
Det var två lag med heta känslor som klev ut på Vejby IP på tisdagskvällen. För Klippan innebar matchen säsongspremiär. I Vejby var siktet inställt på att ta säsongens första seger efter uddamålsförlust förra helgen.
I en halvtimme handlade det om ett ställningskrig både fysiskt och mentalt. Men efter en halvtimme fick Klippan ett bra läge med två spelare som kom i fart in i straffområdet. Tobias Zentio vickade över till Dylan Gomli som kunde lägga in bollen i öppet mål.
Vejby-spelarna protesterade högljutt eftersom de tyckte det var offside. Men det hjälpte inte.
– Det var ett lagmål. Tobbe fick en fin passning som han kontrollerade väl och spelar in enkelt till mig. Det känns bra att göra mål såklart, jag ska inte ljuga, men jag hade hellre sett att målvakten gjort två mål och vi vunnit matchen. Det spelar ingen roll för mig vilka som gör mål, säger Dylan Gomli.
Dylan Gomli gav Klippan ledningen i säsongspremiären.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Vejby hade flera chanser att kvittera men målvakten Fredrik Lundahl stod i vägen. Efter en rörig situation i straffområdet hamnade bollen hos Emil Persson som kunde sätta kvitteringen i nättaket.
I andra halvlek tog Vejby initiativet direkt och slog flera farliga inlägg och hörnor in i Klippans straffområde. Och i den 60:e matchminuten orkade inte Klippan hålla emot. Vlado Zlojutro kunde trycka in bollen efter räddning på mållinjen av Fredrik Lundahl.
– Det gäller att vara het på returerna. Men jag kanske skulle gjort två till. Jag hade ett bra läge i första och sköt med fel fot, och sen ett läge till. Hade jag satt dem hade vi stängt matchen tidigare.
Han är nöjd med Vejbys spel, framförallt i första halvleken.
– Vi hittade igenom deras lagdelar, men sen föll vi när de fick 1–0. Vi kom tillbaka så jag är nöjd med kämpainsatsen och att vi tog tre poäng.
Det var några åskådare som såg matchen på avstånd.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Dylan Gomli önskar mer från Klippan och efterlyser bättre passningsspel.
– Jag tycker att vi kan spela bollen lite mer. Det blev lite för många långbollar, vi hade ett par bra sekvenser och så men inte tillräckligt. Jag är aldrig nöjd när vi förlorar oavsett hur bra man gör det eller om man gör mål.
Det såg ut att vara heta känslor, hur var det därute?
– Såklart, det är ju fotboll. Men det är på planen. Jag hälsar alltid på motståndarna innan matchen, framförallt den som är nära och sen efter matchen släpper man det. Det är fotboll, vi är här för att ha kul.
Gå till toppen