Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lekplats med extra allt blir kommunens största

Båstad kommun har fått en ny lekplats modell större. Till en kostnad av 2,5 miljoner kronor står den nu klar: Linhaga lekpark.

Många barn har stampat otåligt bakom staketen under byggtiden men nu är det äntligen dags för lek.
Linhaga lekpark ligger vid det nya bostadsområdet Förslövs Ängar.
Filippa Couchér tillsammans med döttrarna Tilda och Alva var några av de första som besökte kommunens nybyggda lekplats i Förslöv.Bild: Anette Niklasson
Femåriga Tilda Couché klättrar upp i trädkojan, tätt följd av lillasyster Alva. De bor alldeles i närheten och besöker lekplatsen för första gången men förmodligen inte den sista.
Linhaga lekpark får tummen upp av systrarna.
– Den är jättebra. Jag tycker att hela lekparken är bra, säger Tilda Couchér.
Karusellen har blivit en favorit men även trädkojan är spännande. Många sommarlovslediga barn har sökt sig till lekplatsen denna förmiddag.
Alva Couchér har hittat sin favoritplats, trädkojan.Bild: Anette Niklasson
– Det är en lekpark med extra allt. Vi hoppas att detta ska bli en samlingspunkt för många barn, säger Marie Eriksson, gatu- och parkchef i Båstads kommun.
Lekplatsen är uppdelad i zoner, efter barnens ålder.
Natur är det övergripande temat, här finns inslag av stäpp, djungel och savann. Kostnaden beräknas till 2,5 miljoner kronor.
Tilda och Alva Couchér och deras mamma Filippa var några av de första som besökte kommunens nybyggda lekplats i Förslöv.Bild: Anette Niklasson
Gå till toppen