Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trotjänare blir ny vd för Sparbanken Skåne

Styrelsen för Sparbanken Skåne har utsett Rasmus Roos till ny vd. Samtidigt blir den nuvarande vd:n, Bo Bengtsson, ny styrelseordförande för banken.

Rasmus Roos.Bild: Pressbild
Rasmus Roos tillträder vd-tjänsten i slutet av mars nästa år, i samband med årsstämman då nuvarande vd:n Bo Bengtsson ställer sig till förfogande för val av ny styrelseordförande. Det skriver Sparbanken Skåne i ett pressmeddelande.
42-årige Rasmus Roos bor i Eslöv och har arbetat på Sparbanken Skåne sedan 2005, och dessförinnan på Sparbanken Öresund och Sparbanken.
Sedan 2015 verkar han i bankledningen som bankchef i Lund och har tidigare varit både företagschef och kontorschef.
”Jag är hedrad över förtroendet och ser fram mot att tillsammans med styrelsen och alla medarbetare fortsätta den positiva utveckling vi har i banken. Idag är bankbranschen en bransch i förändring. Sparbanken Skåne har en unik position som en stark och regional sparbank, där vi kan visa vårt värde för alla våra kunder”, kommenterar Rasmus Roos i pressmeddelandet.
Redan nu blir han vice vd för banken. Anders Österberg och Mikael Forsberg som fram tills nu har delat på vice vd-titeln titeln fortsätter i Sparbanken Skåne som affärschef respektive bankchef i Kristianstad.
Samtidigt fortsätter Bo Bengtsson som vd till årsstämman 29 mars nästa år, då han ställer sig till nomineringskommitténs förfogande för förslag till ny ordförande i banken.
”Det som sker nu är ett naturligt generationsskifte där vi bibehåller den kompetens och erfarenhet som byggts upp i banken. Ambitionen är att jag själv kvarstår som arbetande styrelseordförande”, kommenterar Bo Bengtsson.
Fakta

Rasmus Roos

• Bankchef på Sparbanken Skåne sedan 2014, i bankledningen sedan 2015.

• Uppvuxen i Eslöv, där han fortfarande bor med fru, tre barn och boxerhunden Otto.

• Masterexamen från Lunds universitet med inriktning mot finansiering, marknadsföring och management.

• Tycker om idrott, framförallt fotboll, och är delaktig som tränare i P-09 i Eslöv BK. Spelar själv golf och joggar på kvällarna.

• Kopplar också gärna av med ett litet byggprojekt på hemmaplan och gillar att bada i havet på somrarna.

Gå till toppen