Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

11-åring tvingades ombord på buss – föräldrar varnas

Vid 13-tiden på onsdagen tvingades en 11-årig pojke ombord på en stadsbuss i östra Helsingborg av en okänd yngre man. Nu uppmanar polisen föräldrar i Helsingborg att prata med sina barn.

– Om någon varit med om något liknande vill vi att de ringer 11414 och berättar, säger polisen informatör Åsa Emanuelsson.
Den 11-årige pojken tvingades ombord på en stadsbuss av en man som han uppfattade var i sena tonåren. Han bjöds på någon dryck. Efter en stund fick han hoppa av bussen igen.
– Ingenting har hänt pojken. Men det här är en så anmärkningsvärd och trovärdig händelse att vi vill gå ut och uppmana föräldrar att prata med sina barn.
Det är oklart om pojken drack av det han bjöds på. Polisen kommer nu att kontrollera bussens övervakningsfilm och hoppas på iakttagelser av vittnen som fanns i närheten. Den okände mannen är misstänkt för olaga frihetsberövande.
Gå till toppen