Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åstorpsborna lyssnade inte på uppmaningen – bevattningsförbud införs

Från och med torsdagen är det förbjudet att använda kommunalt dricksvatten för bevattning i Åstorps kommun. Kapaciteten i vattenverken är lägre än förbrukningen.

För en dryg vecka sedan gick NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) ut med en uppmaning till Åstorpsborna – ta det lugnt med vattenförbrukningen, annars hotar bevattningsförbud.
– Det gjorde vi 2018 också och den gången fick vi god respons. Men nu fick vi nästan ingen respons alls, säger Jonas Håkansson, avdelningschef för dricksvatten på NSVA.
Eftersom kapaciteten i vattenverken nu är så mycket lägre än förbrukningen så fanns inget annat alternativ för NSVA än att införa bevattningsförbud i Åstorps kommun. Det är nu förbjudet tills vidare att bevattna gräsmattor, blommor och annan växtlighet med annat än vattenkanna. Att fylla på pooler och högtryckstvätta fasader och fordon är också förbjudet.
Det enda som det är tillåtet att använda kommunalt vatten till är personlig hygien, mat och dryck.
Den 14 juni införde NSVA bevattningsförbud i Båstads kommun och den 18 juni i Perstorps kommun.
Gå till toppen