Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Ett krispaket behövs till föreningar som gör insatser för de mest utsatta

Vi uppmanar Helsingborgs politiker att snarast fatta beslut om krispaket till de föreningar som inte bara drabbas av covid-19 utan som också gör livsviktiga samhälleliga insatser för de mest utsatta, trots minimala resurser. Det skriver Camilla Bergvall och Jenny Berg.Bild: Sven-Erik Svensson
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Rådande pandemi påverkar många livsviktiga föreningar i Helsingborg, men stödet från stadens makthavare lyser med sin frånvaro. Vi ser med förskräckelse hur hårt ansatta föreningar får minskat stöd, ökade hyror och allt svårare att bedriva sin verksamhet trots att behoven är enorma. Handlar det om okunskap när det gäller våld mot kvinnor och hemlöshet, eller är det bara ren och skär ignorans? Agerandet är obegripligt från makthavare som påstår sig sträva efter den gemensamma staden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen