Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

19,8 grader

Så varmt var det vid bryggan i Klitterhus klockan 08.10 på fredagsmorgonen. I sommar utökar Bjäre Kraft sin mätning av badtemperaturer för allmänheten, timme för timme.

Sommardag vid Klitterhusbryggan, fångad av vår fotograf Niklas Gustavsson.Bild: Niklas Gustavsson
Bjäre Krafts hemsida kunde man redan förra sommaren se dagliga badtemperaturer från Sven Jons udde i Ängelholm, Kallbadhuset i Båstad, morgonbryggan i Torekov och även Magnarps strand. Från och med i år mäter man nu också vid den populära badbryggan vid Klitterhus i Skälderviken.
Där kan man till exempel se att temperaturen i havet på torsdagskvällen var uppe i över 24 grader.
Badtemperaturen mäts en gång i timmen och presenteras på företagets hemsida. Under sommaren hade badtemperaturerna över 100 000 visningar, meddelar Bjäre Kraft.
Mätningarna startade egentligen som ett pilottest inom Bjäre Krafts satsningsområde för trådlösa nät, men blev så populära att företaget beslöt sig för att fortsätta.
Gå till toppen