Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Helsingborg spelar huvudrollen i ny musikvideo: ”Folk tror att det är Monaco”

Andi Kashtanjeva och Alex Kron skrev en låt om att festa med kompisar i Monaco – men i musikvideon syns Helsingborg i rollen som det lilla furstendömet på Rivieran.

Refrängen må handla om Monaco – men den som är bekant med nordvästra Skåne känner nog igen en del miljöer i musikvideon.Bild: Maluha media
Duon Andi & Kron släppte sin första låt förra veckan. ”Monaco” handlar om ett gäng vänner som sticker ner till Medelhavet för att festa. Förhoppningen är att det ska bli årets sommarplåga.
– Det var egentligen en slump att det blev Monaco. Det var min idé, vi öppnade en karta och valde ett ställe bara. Vi vill sprida positiv energi, glädje och kärlek, säger Andi Kashtanjeva.
De två artisterna bor i Halmstad men musikvideon, producerad av Maluha media, är alltså till stor del inspelad i Helsingborg – allt för att skapa rätt Monacokänsla.
– Vi tyckte Helsingborg passade in, särskilt området vid Gröningen med havet och flaggorna vid strandpromenaden, säger Andi Kashtanjeva.
Snabba bilar, fest och Helsingborgs strandpromenad får symbolisera mikrostaten i södra Europa.Bild: Maluha media
Andi Kashtanjeva och Alex Kron känner varandra genom boxnings- och fotbollssammanhang, men det här är första gången de gör musik tillsammans.
– Vi har pratat om att göra musik ihop länge, så när träningen blev påverkad under corona bestämde vi oss för att ta tag i det, säger Andi Kashtanjeva.
I videon skymtar bland annat en fest på en balkong vid Strandvägen – och det gnistrande blåa vattnet i bakgrunden skulle kanske kunna misstas för Medelhavet, men tillhör i själva verket Öresund. ”Bluffen” tycks dock ha fungerat.
– Det är faktiskt flera som intervjuat oss som tror att vi är i Monaco på riktigt, säger Andi Kashtanjeva.
Gå till toppen