Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Akut vattenbrist i Mölle: ”Kan få katastrofala följder”

På lördagen vädjade kommunen till boende i Mölle att sluta använda det kommunala dricksvattnet. Annars riskerar vattenkvaliteten att bli så dålig att vattnet måste kokas.

På lördagseftermiddagen var vattennivåerna i Mölle akut låga.
– Folk måste omgående sluta använda vattnet i den mån det går, det kan få katastrofala följder om vattnet tar slut, säger Fredrik Arthursson, VA-chef på Höganäs kommun.
Han berättar att kommunen sett en trend med sjunkande vattennivåer under ett par dagars tid, men att man satte hoppet till den dåliga väderprognosen. Det soliga vädret fortsatte dock oförtrutet och semesterfirare flockades till byn, vilket förmodligen bidrog till vattenkonsumtionen.
– Vårt ledningsnät är inte tillräckligt stort för alla de som bor i Mölle idag. Och det har varit mycket folk på stränderna i Mölle, säger Fredrik Arthursson.
Senare på kvällen hade vattennivåerna stabiliserats något.
– Vi har inte slut på vatten men det är nära, det går fortfarande åt mer vatten än vi lyckas fylla på.
Om vattennivåerna sjunker ytterligare kommer kommunen inte kunna garantera vattenkvaliteten.
– Det innebär att vi måste koka vattnet, säger Fredrik Arthursson.
Gå till toppen