Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Båstad skyltar för att påminna om avstånd

Sommarvärme och semestertider lockar besökare till Båstads stränder och utflyktsmål. Nu vill kommunen påminna om att vi fortsätter följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer även i sommar.

– Det här gör vi för att friska upp minnet, säger park-och gatuchef Marie Eriksson.
Nio kommunala badplatser utrustas med skyltar. Stora Hult, Skansenbadet och Segelstorpsstrand är några av badplatserna som skyltas inför badsäsongen.
Syftet är att påminna besökarna om att hålla ett avstånd på minst två meter även på stranden för att motverka spridning av covid-19.
Daniel Elström monterar upp skyltar på Stora Hults strand. Folkhälsomyndigheten bedömer att bad i sig inte utgör en risk för smittspridning – så länge avstånd hålls.Bild: Båstads kommun
– Vi befinner oss fortfarande i ett allvarligt läge. Allmänheten har varit superbra på att visa hänsyn och hålla avstånd. Även om man själv är på semester tar inte corona semester, säger Marie Eriksson.
30 skyltar placeras ut på stränder i kommunen. Även större skyltar sätts upp vid tågstationerna i Båstad, Förslöv samt på Prästliden och vid kyrkan i Torekov samt infarten vid Östra Karup.
– Vi kan inte vara nog tydliga. Det här är tillfälliga skyltar som sitter upp under sommarsäsongen.
Antalet besökare har ökat på vandringsleder och stränder de senaste veckorna.
– Säsongen började redan i påskas, vanligtvis drar den igång vid midsommar. Folk är ute och rör på sig mycket mer i år.
Extra soptunnor har placerats ut, även städningen får extra prioritet i sommar.
– Är man inte nöjd med renhållningen ska man anmäla på hemsidan eller i appen så att vi kan åtgärda så fort som möjligt, säger Marie Eriksson.
Gå till toppen