Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”En mardröm” – därför fängslar fallet Maddie

Ett nytt kapitel skrivs i följetongen om försvunna Madeleine McCann. Misstankar riktas mot en tysk man och ännu en gång har det 13 år gamla fallet fått enorm uppmärksamhet.
– Alla berättelser söker ett avslut och denna har inte fått sitt än, säger medieforskaren Marina Ghersetti.

Föräldrarna Gerry och Kate McCann håller upp en bild på dottern Madeleine under en pressträff i Tyskland i juni 2007, där man vädjade om hjälp i sökandet från tyska turister. Arkivbild.Bild: Sven Kästner/AP/TT
Du har säkert hört historien förut, den har varit svår att missa. Den brittiska trebarnsfamiljen McCann semestrar i maj 2007 i Portugal. En kväll äter föräldrarna middag tillsammans med vänner i hotellanläggningens restaurang. Föräldrarna tittar regelbundet till barnen: Madeleine, som några dagar senare ska fylla fyra, och tvååriga tvillingarna Amelie och Sean. Vid 22-tiden gör mamma Kate den fasansfulla upptäckten. Madeleine är borta.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen