Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flera ungdomar smittade efter stor studentfest i Laholm

– Detta är återigen en bild av hur sjukdomen sprider sig när man kommer för nära i grupper, säger smittskyddsläkaren Mats Erntell till LT.

Flera ungdomar i Laholm har konstaterats sjuka i covid-19. Smittan har spridits på en stor studentfest.
Någon exakt siffra över hur många som insjuknat saknas i nuläget då alla prover ännu inte är färdigställda.
– Just nu har vi ett 20-talet anmälda fall i passande åldersgrupp och datum och som befinner sig i Laholm- Båstadområdet, säger Mats Erntell.
Han tror att antalet personer som kan ha smittats kommer att öka. Detta då samstämmiga uppgifter gör gällande att smittan spridits på en studentfest med uppemot 200 deltagare, vilket Hallandsposten var först med att rapportera om.
– Laholm har inte haft någon stor spridning tidigare och i och med det finns en risken att smittan bryter ut i högre grad. Därför hoppas jag innerligt att folk drar öronen åt sig och tänker på att fortsätta hålla distans och hygien. Detta är återigen en bild av hur sjukdomen sprider sig när man kommer för nära i grupper, säger Mats Erntell till tidningen.
Ungdomarna som konstaterats sjuka har sökt vård via 1177 och vårdcentralerna i kommunen.
Flera ungdomar har konstaterats sjuka i covid-19.Bild: Anders Malmberg
Gå till toppen