Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lotsarnas vardag utställning på museet

Ny fotoutställning på museets Café Nell Walden.

Ett av fotografierna som visas på utställningen.Bild: Thor-Björn Johansson
Thor-Björn Johanssons fotoutställning ”Lotsar och båtmän i Öresund” öppnar den 28 juni i café Nell Walden på Landskrona museum.
Fotoutställningen visar en vardag som är okänd för de flesta. I Thor-Björn Johanssons bildreportage möter besökarna lotsar och båtmän från Helsingborgs lotsstation.
”Jag vill skildra yrken som många av oss vet väldigt lite om, och lyfta skyddet av våra känsliga vatten och hamnar och det förebyggande miljöarbete som pågår året runt i Öresund”, säger Thor-Björn Johansson i ett pressmeddelande.
Thor-Björn Johansson ställer ut fotografier som berättar om lotsarnas och båtmännens vardag. Bilden ovan togs i samband med en annan utställning.Bild: Mikael Anjou
Thor-Björn Johansson, numera bosatt i Landskrona, tog examen vid Christer Strömholms fotoskola i Stockholm 1972. Han har arbetat både som frilansande fotograf och med egna sociala reportage. Sedan början av 1990-talet är hans inriktning konstfotografi med årliga utställningar.
Utställningen visas i café Nell Walden på Landskrona museum från den 28 juni till den 30 augusti.
Gå till toppen