Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Risk för solkurvor – flera tåg ställs in

Värmen har slagit hårt mot tågspåren i Västra Götaland, och nu stoppar Trafikverket trafiken på en rad sträckor. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Solen gassar och SMHI varnar om höga temperaturer. Med anledning av detta stänger Trafikverket av totalt fyra sträckor under lördagen, med start klokan 12.
Det gäller Varberg-Borås, Herrljunga-Borås, Uddevalla-Strömstad samt Öxnered-Håkantorp. Sträckorna utgörs av äldre spår, som inte alltid håller för varma temperaturer, enligt Trafikverket. Därmed finns risk för solkurvor.
– Det är sådana otroliga krafter. Vi kan ofta inte ens byta ut det under dagtid, utan måste vänta till kvällen när temperaturen i rälerna har sjunkit, säger presschef Bengt Olsson.
Sträckorna ska nu synas. Om allt ser bra ut kan tågtrafiken återupptas under kommande dygn, annars förlängs stoppet.
Tågresenärer hänvisas till bussar.
Redan under fredagen ställde Västtrafik in trafiken på flera sträckor i Västra Götaland, på grund av risken för solkurvor.
Gå till toppen