Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rösten bakom Avicii-hitsen till sommarens Hx

Ytterligare en artist är klar för Helsingborgs digitala stadsfestival Hx. Sandro Cavazza som fick sitt stora genombrott efter samarbetet med Avicii.

Sandro Cavazza under hyllningskonserten till vännen Aviciis minne på Friends arena 2019.Bild: Erik Simander/TT
Han har kallats för ”Avicii-rösten”. Den svenske låtskrivaren och sångaren Sandro Cavazza sjunger på flera av den bortgångne artisten Tim Berglings låtar, däribland superhiten ”Without you”.
Efter flera år i bakgrunden – som sångare till Avicii, norske Kygo samt låtskrivare till Norlie & KKV & Estrad – fick han sitt stora genombrott 2018. Samtidigt som ”Without you” var den mest streamade låten på Spotify i Sverige tog solokarriären fart med egenskrivna ”High with somebody”.
Det ledde till tre nomineringar i P3 Guld 2019 där Sandro Cavazza utsågs till ”Framtidens artist”.
I dag släpps hans senaste singel ”Sad Child” tillsammans med Brother Leo (Ola Svensson) från Lund.
Om drygt en månad uppträder Sandro Cavazza på Helsingborg arena under den digitala stadsfestivalen Hx. Konserten streamas ut på hx.se.
Som HD tidigare berättat ställer Hx 2020 om till digital form. Besökaren ska kunna orientera genom utbudet, se klipp från en livestudio och ta del av inspelade inslag från välkända miljöer.
Ängelholmsbördiga Louise Nordahl, känd från bland annat TV4:s humorprogram ”Mumbo Jumbo”, blir festivalens flygande reporter. Hennes uppdrag är att vara helsingborgarnas förlängda arm och prova på olika aktiviteter hos de lokala aktörer och föreningar som medverkar.
”Jag hoppas och tror att vi på det här sättet kan lyfta fram en av Hx-festivalens viktigaste grundpelare – den lokala kraften och energin”, kommenterar Elina Wiman, innehållsansvarig för Hx, i ett pressmeddelande.
Hx äger rum den 31 juli och 1 augusti, på hx.se.
Artisten Sandro Cavazza och tv-profilen Louise Nordahl är de senaste tillskotten till Hx 2020.Bild: Marthe Veian Sarah Perfekt
Fakta

Hittills släppta artister

Icona Pop.

Thomas Di Leva och Helsingborgs symfoniorkester tolkar David Bowie. Lördag 1 augusti.

Sandro Cavazza.

Besked om exakta tidpunkter och datum meddelas inom kort.

Läs också Symfoniorkestern och Di Leva tolkar Bowie under Hx-festivalen
Läs också Så blir sommarens digitala Hx-festival
Sandro Cavazza slog igenom för den breda massan när han samarbetade med Tim ”Avicii” Bergling för några år sedan. Duon gjorde bland annat superhiten ”Without you” tillsammans.Bild: Marthe Veian
Louise Nordahl, bördig från Ängelholm, har de senaste åren medverkat i tv-program i både SVT och TV4. I sommar blir hon Hx-besökarnas förlängda arm.Bild: Sarah Perfekt
Gå till toppen