Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skådespelaren som vill ge världen nya bilder

Gizem Erdogan Kling var ett av vinterns stora utropstecken i rollen som Pervin i tv-serien "Kalifat". Nu blickar skådespelaren, som snart kommer att synas både i Netflixserien "Kärlek och anarki" och i polisdramat "Tunna blå linjen", bortom Sveriges gränser. – Jag skulle jättegärna vilja, som jag uttrycker det, simma i internationellt vatten, säger hon.

Skådespelarintresset föddes tidigt och familjen har alltid uppmuntrat Gizem Erdogan Kling. “Jag känner att jag alltid har fått bra stöd hemifrån. Min mamma är ganska kaxig, hon såg nog att jag både hade talangen och den totala hängivenheten”, säger hon.Bild: Christine Olsson/TT
Gizem Erdogan Kling vet hur en kroppsvisitering ska utföras, och om du försöker rymma hamnar du i ett armlås. Inför inspelningen av SVT:s kommande dramaserie "Tunna blå linjen", i vilken hon spelar en av huvudrollerna, fick skådespelarna genomgå en "mini-polisskola" med allt från polisvokabulär till brasiliansk jiu-jitsu på schemat.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen