Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vattenläget under kontroll i Mölle

Vattenläget är åter under kontroll i Mölle, där invånarna på lördagen uppmanades att stänga av sina kranar omedelbart på grund av vattenbrist.

Höganäs kommun varnade på lördagen för att vattennivån i reservoaren i Mölle var kritiskt låg, och invånare manades att genast vrida på kranarna. Efter en regnig söndag har läget förbättrats avsevärt, och det viktigt meddelande till allmänheten (VMA) som gick ut på lördagen är avlyst.
– Folk använder mindre vatten när det är sämre väder. Sen har vi gått ut med rekommendationer om att spara på vattnet, och det kan vi se gjorde skillnad, säger Fredrik Arthursson, VA-chef i Höganäs kommun.
Krisen berodde främst på vädret och att många turister kom till Mölle.
– Vi har aldrig varit med om något liknande. Det gick inte att ta sig fram i Mölle, det var bilar precis överallt. Många människor verkar ha stannat i Sverige och vill hitta på något, och då åker man till Mölle tydligen, säger Arthursson.
Kommunen har i flera år sett problem med vattenförsörjningen under varma dagar med många besökare. Men innan en mer permanent lösning finns får invånarna förlita sig på sådant som tankbilar.
– Vi kan inte ha de här återkommande problemen. Men det kan ta några år att komma fram till en lösning och hur den ska utföras, säger Arthursson.
Gå till toppen