Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Vi vill ha fungerande färjetrafik ända tills vi öppnar en fast förbindelse”

Öresundsbron fick en avgörande betydelse. En fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör kommer att få det, menar kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson (M). Förutom nya transportvägar blir det möjligt att bygga tusentals bostäder och kontor i city. Detta till priset av att Forsea tvingas sluta med dagens trafik.

Peter Danielsson, (M), kommunstyrelsens ordförande, vill ha en fast förbindelse Helsingborg–Helsingör. Förutom att stärka Helsingborg öppnar det för stora förändringar i centrum, när uppmarschområdet för trafiken till färjorna kan frigöras för bostäder och kontor.Bild: Sven-Erik Svensson
Peter Danielsson tycker om fasta förbindelser. Som anställd på en PR-byrå följde han processen som ledde fram till att Öresundsbron byggdes. Han har senare blivit tung politisk beslutsfattare i Helsingborg och en drivande kraft i arbetet för att Helsingborg–”Helsingör ska få en fast förbindelse.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen