Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Företaget som anställer trots pandemin

Företaget Zmarta har sitt huvudkontor i Ängelholm. Under våren har de rekryterat 25 nya medarbetare varav 24 kommer sitta i Ängelholm.
– Här hittar vi bra och duktiga medarbetare som stannar hos oss, säger företagets vd Gustav Berghog.

Vd Gustav Berghog säger att Zmarta group gärna rekryterar i Ängelholm.Bild: Zmarta group
Zmarta group arbetar med att hjälpa kunder att omförhandla avtal inom el, försäkring och olika lånetyper.
Totalt har de 330 medarbetare, varav 180 finns i Ängelholm. Under våren har de rekryterat ytterligare 24 medarbetare till Ängelholmskontoret.
Zmarta, som tidigare hette Freedom Finance grundades år 1999 i Ängelholm. Sedan dess har de vuxit och köpt upp företagen Elskling.se och Insplanet.
Anställandet av ny personal har skett i en tid då många förlorat sina jobb i den ekonomiska kris som följt coronapandemin. Arbetslösheten i Sverige har ökat under våren och i februari uppmätte SCB den till 8,2 procent, vilket är en ökning på 0,9 procentenheter jämför med samma tidsperiod förra året.
– Det började med att vi såg en våg av att folk ville bli mer digitala. De som tidigare besökt banker insåg att det enkelt gick att göra många ärenden på nätet. Men vi har även sett att det finns en efterfrågan att se över sin ekonomi, säger Gustav Berghog vd för Zmarta group och syftar till den vår som präglats av pandemin.
Enligt Arbetsförmedlingens rapport ”Jobbmöjligheter i Skåne län 2019” är kundtjänst och teknikutveckling några av de branscher med goda möjligheter för anställning. Även marknadsföring har medelgoda anställningsmöjligheter.
Och det är just inom kundtjänst, marknadsföring och tech som företaget Zmarta nu rekryterat.
– Vi har behövt anställa inom hela företagets kedja när efterfrågan på våra tjänster ökat såpass mycket som den gjort, säger Gustav Berhog.
Bolaget har tidigare testat att flytta just sin techavdelningen till Stockholm, men Gustav Berghog menar att det fanns svårigheter med att göra det.
– Det var för stor personalomsättning. Vi såg att om vi höll oss i Ängelholm kunde vi rekrytera duktig personal från Skåneregionen. Det är ett stort upptagningsområde med bra talanger, med få bolag som har samma profil som oss på Zmarta, det är väl bara Prisjakt som vi slåss om personal med, säger Gustav Berghog.
Gå till toppen