Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Beslut: Tusentals åskådare i dansk fotboll

Danmarks regering sänker avståndskravet till en meter. Det innebär att det kan bli tiotusentals åskådare på fotbollsmatcherna.
– Att få fans tillbaka till matcherna är både fantastiskt och en viktig del av superligafotbollen, säger kulturminister Joy Mogensen.

FC Köpenhamn kan ha 10|500 åskådare på sina hemmamatcher i Parken. Arkivbild.Bild: Andreas Hillergren/TT
Sedan den 8 juni har de danska fotbollsklubbarna kunnat ha 500 åskådare, men redan till nästa ligaomgång ska det kunna bli betydligt fler – på Parken i Köpenhamn hela 10 500.
+ Sittplatserna ska delas in i sektioner där det får vara upp till 500 personer per sektion.
+ Det ska hållas minst en meters avstånd, men man kan få sitta närmare varandra om man tillhör samma familj.
+ Alla åskådare ska lämna sina kontaktuppgifter till klubbarna för att underlätta eventuell smittspårning.
Danmark har haft tre testmatcher enligt de nya riktlinjerna och försöket har fallit väl ut. Därmed siktar FC Köpenhamn, som man tidigare meddelat, på att dela in Parken i 21 sektioner och därmed kunna ha 10 500 personer på hemmamatcherna resten av säsongen.
Bröndby säger till TV2 at man tänker ha 7 000-8 000 åskådare.
– Vi är självklart mycket glada för de nya möjligheterna som klubbarna nu får, säger Claus Thomsen, vd i ligaföreningen.
Gå till toppen