Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt i dag.

Sverige

Juristen Mats Melin leder coronakommissionen

Övriga personer i granskningskommissionen kommer från områden som vård, nationalekonomi och etik, berättar statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff i regeringskansliet.
Läs också Mats Melin leder coronakommissionen
Ängelholm

Dricksvattnet i Ängelholm ska säkras

Inom kort ska regnvattnet från vattentornets tak få en ny färdväg genom Ängelholms gamla vattentorn. Med den nya lösningen finns det inte längre någon risk att det hamnar i dricksvattnet.
Läs också Dricksvattnet i tornet ska säkras
Helsingborg

Kortare straff för 22-åring i Helsingborg

Med både kniv och pistol som påtryckningsmedel hotade en 22-åring från Helsingborg föräldrarna till en 19-åring att betala 20 000 kronor. Annars skulle sonen eller de själva skadas. Om de polisanmälde skulle 20 andra personer uppsöka dem. Nu kortar hovrätten hans fängelsestraff.
Läs också Hotade föräldrar till att betala ”sons skuld” – nu kortar hovrätten 22-årings fängelsestraff

Helsingborgstjej vann entreprenörskapstävling

Efter tre dagar av tävlingar stod det klart att artonåriga helsingborgaren Maja Szokolay vunnit Emax Sverige 2020, ett forum som samlar hundra av de mest framstående unga entreprenörerna i Sverige.
Läs också Artonåriga Maja vann entreprenörskapstävling
Helsingborg

Hemestertips på coronavänliga rundor i Helsingborg

Trots att många evenemang är inställda i sommar finns det en del aktiviteter som sker i Helsingborg. Här kommer en lista på rundvandringar som finns att göra under juli månad. Det gäller allt från tipspromenader, lösa mordmysterium eller klassiska guidade rundturer.
Läs också Strosa runt på din hemester – några tips på coronavänliga rundor
Båstad

Första spadtaget för konsthallen i Norrvikens trädgårdar

Norrvikens trädgårdar får en konsthall med ambitioner att locka internationella besökare. Nästa år invigs Ravinen med en utställning signerad skånska konstnärer.
Gå till toppen