Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Golfarna redo för svensk tävlingsstart: ”Väldigt taggad”

Uppehållet är snart över för de svenska golfarna. Elsa Svensson från Vasatorps GK har dragit nytta av tävlingspausen och ser fram emot att mäta sig mot etablerade namn i tuff konkurrens.

”Jag är väldigt taggad på att komma igång och känna den där lilla nerven igen”, säger Elsa Svensson från Vasatorps GK.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Under torsdagen drar herrarna, med toppspelare som Alexander Björk, Marcus Kinhult och Joakim Lagergren, igång i Katrineholm på den svenska touren Moregolf Mastercard Tour.
Den 23 juli går startskottet för damernas Nordic Golf Tour – en av spelarna som kommer till start i premiären i Uppsala är Elsa Svensson från Vasatorps GK (även Linn Grant från Rya GK är startanmäld).
– De flesta proffsen är hemma i Sverige nu, så det kommer att vara väldigt hög konkurrens om startplatserna. Jag tror definitivt att det blir många bra svenska spelare på touren som man vanligtvis inte spelar med, säger 19-åringen som är från Mariestad och går på golfgymnasiet i Helsingborg.
Coronapandemin har gjort att golfarna tvingats till ett långt uppehåll, men för Elsa Svensson har tiden använts till att finslipa på detaljer.
– Innan nerstängningen hann jag med två tävlingar i Spanien i mars. Då fick jag koll på vad jag behövde jobba på, mitt spel var inte var jag ville ha det då. Därför har den här perioden varit bra för mig, säger Elsa Svensson.
– Jag har bara kunnat fokusera på träning utan tävlingspress och inte känt att jag måste prestera inom en vecka. Jag har utvecklats som spelare.
Vad har du fokuserat på i träningen?
– Jag har nästan förlängt vintersäsongen, för då fokuserar man mycket på teknik och detaljer i svingen. Jag har lagt fokus på att hitta rätt bollträff, som egentligen är det viktigaste av allt. Nu är det väldigt stor skillnad, tidigare var jag nästan lite osäker på om jag skulle träffa ordentligt eller inte inför ett slag.
Tävlingarna spelas utan publik och senare i sommar spelar damerna på Allerum GK, där Elsa Svensson kom fyra förra året.
– Det var nästan min bästa prestation förra året. Jag spelade väldigt bra hela säsongen och hade många topplaceringar även på juniortävlingar. Men jag kände inte att jag kom hela vägen fram, utan jag kunde mer än vad jag fick ut.
Elsa Svenssons ambition är att starta i samtliga tävlingar på Nordic Golf Tour. Med ett år kvar på studierna planerar hon att spela och plugga på college i framtiden.
– Jag är väldigt taggad på att komma igång och känna den där lilla nerven igen. Känslan att varje slag verkligen betyder någonting är svår att få till på träning.
Läs också Kinhult: ”Klart det finns osäkerhetsfaktorer”
Elsa Svensson och de andra svenska damspelarna startar säsongen på hemmaplan den 23 juli.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Fakta

Nordvästskåningar på svenska tourerna

Nordic Golf Tour, damer (start Uppsala Open 23 juli): Linn Grant (Rya GK), Viva Schlasberg (Barsebäck) och Elsa Svensson (Vasatorps GK).

Moregolf Mastercard Tour, herrar (start Katrineholm Open 2 juli): Oscar Lengdén (Kristianstad GK), Joakim Lagergren (Lydinge GK), August Lindvall (Båstad GK), Magnus Jennefelt (Landskrona GK) och Lukas Hafström (Landskrona GK).

Gå till toppen