Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart: Alex Timossi stannar i HIF säsongen ut

Det har tisslats och tasslats om förlängning. Nu står det klart att Alex Timossi stannar i HIF säsongen ut.

Alex Timossi stannar i HIF säsongen ut.Bild: PETTER ARVIDSON
Inför säsongen lånade HIF in anfallstalangen Alex Timossi från Bayern München, till vilka han lämnade HIF för två år sedan. Idag, den 30 juni, går låneavtalet ut, men nu står det klart att det blir en fortsättning. HIF och Bayern München är överens om att förlänga lånet över resten av den allsvenska säsongen.
– Det känns bra att det nu är helt klart och att man kan fokusera på kommande matcher. Förhoppningsvis får jag spela inför publiken på Södra Stå och Olympia snart igen. Det har jag saknat, säger Alex Timossi till HIF:s hemsida.
19-årige Alex Timossi har fått speltid i samtliga fyra allsvenska matcher den här säsongen. Efter inhopp i de tre första matcherna fick han igår göra sin startdebut i allsvenskan när HIF mötte Häcken på bortaplan. Där stod han för en pigg insats i anfallet och hade bland annat ett skott i utsidan av stolpen.
Med Alex Timossi klar är det ena av två frågetecken uträttade i HIF. Det andra rör landslagsbacken Martin Olsson, vars kontrakt också går ut idag, men som igår berättade att parterna inte kommit någonstans i förhandlingarna.
I lördags berättade HIF:s chefsscout Adil Kizil för HD-sporten att klubben avser förlänga kontraktet även med Martin Olsson.
– Vi hoppas lösa det. Samtal pågår, och det känns positivt. Men så länge det inte är klart kan vi inte kommunicera ut att det är klart, sa Adil Kizil till tidningen då.
Fotnot: HD-sporten sökte utan framgång HIF för kommentarer under tisdagen.
Gå till toppen