Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lasse Åberg hyllades i allsången

Lasse Åberg firades i ”Allsång på Skansen”. 80-årsjubilaren ärades bland annat med ett Electric Banana Band-medley signerat Klasse Möllberg och Janne Schaffer.

Klasse Möllberg (Banarne) och Sanna Nielsen i en hyllning till nyss 80 år fyllda Lasse Åberg under tisdagens "Allsång på Skansen".Bild: Christine Olsson/TT
Sommarens andra ”Allsång på Skansen” bjöd på framträdanden av Miss Li, Anna Bergendahl, Måns Zelmerlöw och Erik Lundin.
Den tidigare allsångsledaren Måns Zelmerlöw framförde låten ”On my way” och valde sedan Peter Lundblads ”Ta mig till havet” ur allsångshäftet.
– Det är ju så trevligt att vara här – men det är lite annorlunda, sade han till programledaren Sanna Nielsen.
I brist publik under årets säsong medverkar i stället utvalda tittare via SVT:s Duo-app i små rutor längst ner i bild.
Under sändningen firades och hyllades även Lasse Åberg, som i våras fyllde 80 år. Bland andra Klasse Möllberg och Janne Schaffer framförde ett Electric Banana Band-medley inför jubilaren.
Sanna Nielsen frågade konstnären och skaparen av film- och tv-produktioner som ”Sällskapsresan” och ”Trazan och Banarne” vad han tänker på när han ser tillbaka på sin händelserika karriär.
– Jag är lite stolt, jag har gjort mitt eget universum kan man säga, svarade Lasse Åberg.
Gå till toppen