Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Över tre miljoner till SLU – för bristyrken

Regeringen ger mer pengar till Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) för utbildning till bristyrken. Arkivbild.Bild: Stina Stjernkvist/TT
Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) får ytterligare 3,3 miljoner kronor av regeringen för utbildning till bristyrken. Tillskottet görs redan under 2020 och är en del i regeringens arbete för att dämpa coronapandemins effekter på arbetsmarknaden.
Beslutet innebär att nivåhöjningen permanentas till 6,6 miljoner kronor från 2021 och framåt för utbildning till bristyrken.
Dessutom tilldelas SLU 1,7 miljoner kronor i en engångssatsning där fler personer med tidigare arbetslivserfarenhet ska kunna läsa kortare utbildningar för omställning och vidareutbildning.
Tidigare i våras aviserade regeringen att universitet och högskolor skulle få anslag till fler studieplatser. Under måndagen stod det klart att regeringen satsar totalt cirka en miljard kronor på 12 000 nya utbildningsplatser i år.
Gå till toppen