Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Eriksson positiv till Premier Leagues pengar

Premier League har erbjudit Super League en miljon brittiska pund, motsvarande 11,5 miljoner svenska kronor, i coronastöd för återstarten av damernas högstaliga nästa fotbollssäsong, enligt BBC. Mästarlaget Chelseas svenska lagkapten Magdalena Eriksson är positiv till beskedet.

Chelsea, med svenska lagkaptenen Magdalena Eriksson näst längst till höger, lär få ta del av ett mångmiljonstöd från herrligan Premier League inför Super League-säsongen 2020–2021. Arkivbild.Bild: Tess Derry/AP/TT
”Detta kommer hjälpa många av lagen i ligan som har en tuff ekonomisk situation. Det känns tryggt att veta att det nu finns finansiella muskler att skapa en säker miljö för alla lag och att säsongen kommer kunna genomföras på ett bra sätt”, skriver den svenska landslagsförsvararen i ett sms till SVT.
Pengarna från herrligan, som beräknas omsätta motsvarande drygt 60 miljarder kronor varje säsong, ska framför allt hjälpa Super League-klubbarna att finansiera provtagning för infektionssjukdomen covid-19.
”Vi genomförde nyligen den finansiella gesten och jag tror att den kommer att göra så att de kan starta sin säsong 2020–2021”, säger Premier Leagues vd Richard Masters enligt BBC.
Super League avslutades i förtid på grund av det nya coronavirusets spridning i England, med Eriksson och Jonna Anderssons Chelsea som mästarlag genom bäst poängsnitt.
På herrsidan har spelet i högstaligan Premier League och andradivisionen Championship återupptagits. Lägre herrdivisioner har däremot avslutats.
Gå till toppen