Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Puman tar plats i OS-satsning

Hannes Puman. Arkivbild.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Hannes Puman blir den första klättraren att ta plats i Sveriges olympiska kommittés stödprogram Topp och talang. Från och med den 1 juli kan han, liksom beachvolleyduon David Åhman/Jonatan Hellvig, se fram emot SOK-stöd inför en framtida OS-satsning.
”Det är fantastiskt, nu får jag möjlighet att satsa fullt ut på klättringen”, säger Hannes Puman i ett pressmeddelande.
Klättring är en av fem idrotter som gör debut på OS-programmet i Tokyo nästa år. Men för såväl Puman som för Åhman/Hellvig är det OS i Paris 2024 som är det långsiktiga målet.
”Tidigare har det inte varit så viktigt att prestera för mig. Men nu känns det kul att ha ett långsiktigt mål och att se hur bra jag kan bli”, säger Puman.
Sedan 1998 har Sveriges olympiska kommitté, SOK, hjälpt elitidrottare ekonomiskt med bidrag från näringslivet genom stödprogrammet Topp och talang. Syftet är att ge aktiva med potential möjlighet att nå världstoppen oavsett hur deras ekonomiska situation ser ut.
Gå till toppen