Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skärpta coronaregler i Australien

Australiska poliser räknar demonstranter vid ett möte i Sydney, som ligger i delstaten New South Wales. Arkivbild.Bild: Rick Rycroft/AP/TT
Medan andra delar av landet lättar på restriktionerna inför den australiska delstaten Victoria nya regler för att motverka spridningen av coronaviruset.
Från och med midnatt natten mot onsdag måste invånarna i tio postnummerområden i miljonstaden Melbourne med omnejd stanna hemma, såvida de inte är på väg till jobb, skola, träning eller en mataffär, enligt delstatens premiärminister Daniel Andrews. Reglerna gäller i fyra veckor.
Kaféer och restauranger får endast sälja mat och dryck att ta med.
– Om vi inte vidtar de här åtgärderna nu så hamnar vi snart i ett läge där vi får stänga alla postnummer i stället för tio postnummer, säger Andrews vid en presskonferens.
Australien har klarat sig betydligt bättre än många andra länder under pandemin, men flera bedömare är oroade över läget i Victoria.
Gå till toppen