Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Sverige

”Sverige borde testat bredare”

Svenska myndigheter har inte lyckats ta på sig ledartröjan för att utöka testningen, anser den före detta nationella koordinatorn för coronatesterna. – Det svenska systemet har stora brister i ansvarsfördelningen, säger Harriet Wallberg.
Läs också Tidigare testkoordinatorn: Borde testat bredare
Ekonomi

Asienbörserna öppnar uppåt

Tokyobörsen tog ett glatt skutt i morgonhandeln. Nikkei 225 steg 1,6 procent och det bredare Topix klättrade 1,3 procent, när handlarna tog rygg på måndagens uppgångar i USA och Europa.
Läs också Asienbörserna öppnar uppåt
Nöje

Twitch stänger av Trump

Strömningsplattformen Twitch har stängt USA:s president Donald Trumps officiella konto. Orsaken är att hatfyllt material sänts från kontot. Enligt Twitch rör det sig bland annat om klipp från ett kampanjmöte från 2016 där Trump kallade mexikanska immigranter för våldtäktsmän.
Läs också Twitch stänger av Trump
Sport

NBA markerar mot rasism vid ligastart

Den nordamerikanska proffsbasketligan NBA kommer att skriva ”Black lives matter” på planerna i Orlando i samband med att ligan återstartar, uppger källor för ESPN. Det kan ses som ett sätt att möta en del spelares oro för att ligans återstart ska ta fokus från kampen mot bland annat rasism som blossat upp i USA.
Gå till toppen