Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Piteå rycker inte i Janogy: ”Bäst för henne”

Damallsvenska Piteås ordförande Rikard Fahlman välkomnar Madelen Janogy tillbaka till klubben, om hon själv skulle vilja efter att ha brutit kontraktet med tyska storlaget Wolfsburg. Men han har respekt för att 24-åringen tagit en paus från fotbollen på grund av psykisk ohälsa.

Piteås ordförande Rikard Fahlman välkomnar Madelen Janogy, i huva, tillbaka till klubben om hon själv vill. Arkivbild.Bild: Pär Bäckström/TT
– Vill hon komma till Piteå är hon självklart hur välkommen som helst. Men det är Madelen Janogy som ska fatta besluten om vad som känns bäst för henne nu, ingen annan. Skulle hon vilja komma till Piteå blir jag och resten av Piteå överlyckliga. Men hon ska inte utsättas för några frågor, press eller något sådant. Utan hon känner nog bäst själv vad som är bäst för henne, säger Rikard Fahlman, ordförande i Piteå IF:s damfotbollsförening, till TT.
Piteå, svenskt mästarlag 2018 med Janogy i laget, har länge tampats med ansträngd ekonomi. Men Fahlman tror att en ny värvning av klubbens tidigare stjärnanfallare skulle kunna vara möjlig rent finansiellt.
– Skulle hon vilja det, då löser vi det på ett eller annat sätt. Men det här ska komma från henne, jag vill inte börja spekulera kring vad som händer. Låt oss se om det händer först.
24-åriga Janogy spelade för Piteå 2017–2019 och parterna har varit i kontakt den senaste tiden. Men det har inte varit tal om några förhandlingar kring en återkomst.
– Det ska komma från ”Madde”; jag vill inte tala om något värvningsförsök för det handlar inte om det. Om ”Madde” vill komma hit och tar initiativ till det, då kommer vi att gör allt som står i vår makt för att kunna lösa det, säger Fahlman.
Madelen Janogy, som gjorde stor succé med Sverige vid VM i Frankrike förra sommaren, har sedan i slutet av maj tagit en paus från fotbollen på grund av psykisk ohälsa och svåra sömnproblem.
På onsdagen blev det klart att hon bryter kontraktet med Bundesligamästaren Wolfsburg och flyttar hem till Sverige, bara efter ett halvår i Tyskland och utan att ha spelat någon match.
– Sömnproblemen började för något år sedan, ungefär i samband med att jag kom med i landslaget första gången, och sedan har det bara blivit värre, sade Madelen Janogy i intervju med Expressen för drygt en månad sedan.
Rättad: I en tidigare version av den här texten angavs fel ålder för Madelen Janogy. Rätt ska vara 24 år.
Gå till toppen