Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klart: Domare stängs av resten av året

Den domare som anklagas för att ha riktat en rasistisk kommentar mot Östersunds målvakt Aly Keita förra året stängs av från att döma mer året ut. Detta meddelar Svenska fotbollförbundet (SvFF) på sin hemsida. – Det är ett väldigt olyckligt uttalande, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Östersunds FK:s målvakt Aly Keita vittnade i en podcast om att en domare uttryckt sig rasistisk mot honom förra året. Arkivbild.Bild: Patric Söderström/TT
”[Domaren] bedyrar att han inte haft några rasistiska avsikter med det han har sagt. Vi har ingen anledning att betvivla detta, men anser ändå att det är ett mycket olämpligt uttalande, och att det måste vara uppenbart att det kan uppfattas som kränkande. Utifrån det som har skett är det inte lämpligt att [domaren] dömer några matcher i förbundsserierna under återstoden av 2020.”

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen