Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Baseball-lag kan slopa smeknamn

Cleveland Brad Hand i en bild från februari.Bild: Darron Cummings/AP/TT
Det amerikanska baseballaget Cleveland Indians funderar på att stryka Indians ur namnet.
MBL-laget säger i ett uttalande att man ska prata med olika samhällsrepresentanter och andra inblandade om vad som är bäst väg framåt.
”Den senaste tidens oro i vårt samhälle och i vårt land har bara förstärkt vårt behov av att bli bättre som organisation när det gäller frågor om sociala orättvisor”, skriver klubben, som kallats Indians sedan 1915.
För två år sedan tog Cleveland bort sin leende maskot Chief Wahoo, vars huvud var rött, från sina matchtröjor och kepsar.
Beskedet om att man ser över smeknamnet kommer sedan Washington Redskins, som spelar amerikansk fotboll, öppnat för att byta namn efter hård press.
Frågan om lagnamnen har aktualiserats i samband med de demonstrationer mot rasism och polisvåld som inleddes efter det att George Floyd dödades i samband med ett polisingripande i Minneapolis i maj.
Gå till toppen