Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Alex Bjurberg Kessidis: ”När jag vunnit EM, VM och OS – då kan jag dö”

Alex Bjurberg Kessidis var en ”omogen snorunge” som gjorde lite som han ville. Men en disciplinerad före detta världsmästare förändrade hans syn på brottningen.
Nu har drömmen om ett OS-guld växt till en besatthet.
– Det är det enda jag bryr mig om. Jag dagdrömmer om det på tunnelbanan, vilka motståndare jag möter och att jag besegrar dem. Det är det enda jag tänker på, säger den svenske VM-tvåan.

Känslomässigt rör sig Alex Bjurberg Kessidis i gränslandet mellan självsäkerhet och hybris. Inte för att att han saknar chansen att bli en av de stora brottarna, utan för att han helt verkar sakna självtvivel.Bild: JOHANNA LUNDBERG
I Liljeholmshallarna i Stockholm värmer AIK Brottning upp inför dagens eftermiddagspass. Under våren stoppades all träning på mattan då Folkhälsomyndighetens rekommendation till idrotten var att undvika fysisk närkontakt för minskad smittspridning.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen