Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kamp på liv och död mot giftorm under körning

Som en scen ur en ”Indiana Jones”-film – eller i det här fallet kanske snarare ”Crocodile Dundee”. En man som körde på en motorväg i Australien upptäckte plötsligt en ovälkommen gäst på golvet i bilen. En kamp på liv och död följde – för gästen var inget mindre än en brunorm, en av världens giftigaste ormar och orsak till majoriteten av alla dödliga ormbett i landet.

Brunorm är en av världens giftigaste ormar. Arkivbild.Bild: William West/AP/TT
”Den började bara slingra sig omkring mig. Dess huvud började hugga mot förarstolen, mellan mina ben”, säger den 27-årige mannen enligt ett pressmeddelande från polisen i delstaten Queensland i östra Australien.
Farten var ungefär 100 kilometer i timmen, och medan mannen fick tag på en kniv och även började värja sig mot ormen med hjälp av säkerhetsbältet försökte han också stanna bilen, rapporterar CNN.
Mannen dödade ormen, men trodde att han själv hade blivit biten och med fruktan för sitt liv gasade han iväg mot närmaste sjukhus.
Det var då han blev stoppad av polisen, eftersom han körde 123 kilometer i timmen.
Filmen från polisens kroppskamera visar hur mannen berättar om ormen, och förevisar den döda reptilen.
Polisen tillkallade snabbt ambulans vars personal kunde fastslå att mannen inte alls hade blivit biten, men att han var i chock.
– Det var ganska skrämmande. Jag har aldrig varit så glad över att se röda och blå ljus (från utryckningsfordon), säger mannen i filmen.
Gå till toppen