Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt serieblottare gripen

Polisen kunde i juni gripa en person misstänkt för sexuellt ofredande. Totalt har man lyckats lösa nio olika fall av ofredanden sedan mannen greps. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson/TT
En man i 40-årsåldern har gripits misstänkt för sexuellt ofredande, skriver SVT Nyheter Västernorrland.
Polisen har sökt mannen sedan flera fall av ofredanden ägt rum sedan februari i år. Mannen har rört sig i Västerbotten och Västernorrland och i hans spår har olika anmälningar av ofredanden gjorts från kvinnor som utsatts.
Mannen har väntat ut kvinnorna och sedan stigit fram naken men maskerad över ansiktet. Det yngsta brottsoffret är 14 år och det äldsta 26 år.
– Vi ser oerhört allvarligt på den här typen av brott. Det skapar obehag och oro bland de kvinnor som blivit utsatta, säger Josefine Perming Tengqvist avdelningen för grova brott på polisen i Västernorrland till SVT.
I juni kunde polisen gripa mannen, som erkänner brott, och därigenom lyckats lösa nio olika fall av ofredanden i de två länen. Mannen har blottat sig på orter som Timrå, Sollefteå, Umeå och Örnsköldsvik.
Gå till toppen