Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Varmare luft på väg – men moln dämpar temperaturen

Den som har semester kan inte räkna med någon skånsk värmebölja den här veckan heller men lite varmare blir det, med ett varmluftsområde som ger förutsättningar för dryga 20 grader.

Imorgon drar varmare luft in och temperaturen kan passera 20 grader. I sydvästra Skåne kan det på sina håll bli tal om 23 grader, om inte ett regnväder drar in tidigare än väntat.
– Egentligen har vi regn som närmar sig västerifrån imorgon så frågan är om vi hinner komma upp i de där 23 graderna. Om det blir mer molnigt tidigare än vad prognosen visar nu så skulle det kunna dämpa temperaturen något, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.
Regn och skurar kan man räkna med under den senare delen av tisdagen och under delar av onsdagen.
– Annars är det ett vädersystem och strömningar som gör att vi kan få in luft som är lite varmare om solen får värma så att vi kan komma upp i temperatur, säger hon.
På torsdag och fredag ökar chansen för sammanhängande solsken och en temperatur på dryga 20 grader, men den prognosen är under måndagseftermiddagen fortfarande ganska osäker, enligt SMHI.
Gå till toppen