Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokal debatt: ”Förstod ni inte vad detta skulle leda till?”

Socialdemokraterna replikerar på Liberalernas insändarsvar på hd.se den 13 juli om äldrematen.

Har ni inte förstått vad ni har ställt till med?
Anfall är bästa försvar heter det. Men hur än Liberalerna försöker förklara bort sitt agerande och anklagar Socialdemokraterna för både det ena och det andra, så kan vi konstatera att det liberala matkaoset inom äldrevården kvarstår och att våra gamla blir lidande och står som förlorare.
Ni har fått som ni velat och har dessutom i socialnämnden så sent som den 1 april yrkat på ”att upphöra med kommunal matdistribution via kostenheten”.
Förstod ni inte vad detta skulle leda till?
För oss Socialdemokrater är verklig valfrihet att vi garanterar våra äldre som behöver hjälp med maten att detta fungerar 7 dagar i veckan och 365 dagar om året.
Redan i dag har våra gamla som vill friheten att beställa hem mat från olika restauranger. Men den dagen du inte kan, vill eller förmår så ska du vara garanterad matleverans.

Peter Graff (S), 2:e vice ordförande i socialnämnden

Reinhold Knutsson (S), ledamot i Höganäs omsorg AB

Lennart Nilsson (S), 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen

Läs också Insändare: ”Socialdemokraterna anklagar oss för att gråta ut i media”
Läs också Insändare: ”Vad vill Höganäsliberalerna med maten?”
Läs också Insändare: ”Vi måste backa bandet med maten – det blev fel”
Gå till toppen