Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lilla filmfestivalen i Båstad ställs in

Föreningen bakom Lilla filmfestivalen i Båstad väljer att ställa in årets festival som skulle ha blivit den 24:e i ordningen.

Årets Lilla filmfestivalen i Båstad ställs in. Mats Tjernberg är ordförande i föreningen Film i Båstad som står bakom festivalen.Bild: Michael Lundblad
Tidigare i sommar meddelade föreningen Film i Båstad att man hade en förhoppning om att Lilla filmfestivalen skulle kunna genomföras i coronasäkrad tappning i början av augusti. Men nu är beskedet att det inte blir någon festival i år.
– För oss känns det som helt rätt beslut. Vi har egentligen bara skjutit på det och hoppats att covid-19-läget skulle bli bättre, säger föreningens ordförande Mats Tjernberg.
Det är just osäkerheten när det gäller pandemin men även möjligheten att visa nya filmer som gör att festivalen ställs in.
– Det är väldigt oklart hur det blir med sensommarens och höstens eventuella filmpremiärer, säger Mats Tjernberg.
Under tidigare festivaler har man bland annat visat ett antal smygpremiärer och haft inbjudna gäster på plats.
Festivalen startade 1996 av regissören Bo Widerberg. En festival som ska vara samtalets och umgängets filmfestival.
Föreningen Film i Båstad planerar dock att bjuda på några specialevenemang under sensommaren och hösten i samarbete med Scalabiografen som är biografen där festivalen brukar genomföras.
– Vi har pratat om att kanske visa någon Widerberg-film någon helg, säger Mats Tjernberg.
Hur det blir är inte klart än.
Nu riktas blicken mot nästa års festival som blir den 25:e i ordningen. Då väntar ett storslaget jubileum.
Att festivalen är uppskattad har Mats Tjernberg märkt av efter att beskedet om att den ställs in meddelats på sociala medier.
– Jag har redan märkt att det kommit några ledsna gubbar på Facebook, säger han.
Gå till toppen