Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Visionen klubbad – Rögle bygger ut för 250 miljoner

Nu är det klart: en ny träningshall ska stå klar nästa höst och i februari 2022 ska 6500 åskådare kunna bänka sig för invigningen av utbyggda Catena arena. Budget: 250 miljoner kronor.

Så ska nya Catena arena se ut efter utbyggnaden av ett nytt våningsplan.Bild: Arenabolaget
HD har flera gånger skrivit om Rögles och Arenabolagets planer på byggstart i höst och visioner kring att få till både en ny tredje isyta och en utbyggnad av Catena arena.
På torsdagsmorgonen skickade Rögle ut ett pressmeddelande och meddelade att Arenabolaget – efter tolv månaders projekteringsarbete – nu formellt fattat beslut om att investera 250 miljoner kronor i en ny träningshall och en utbyggnad av Catena arena.
Läs också Rögle tror att nya arenan invigs 2022: ”Kommer bli världsklass”
Finansieringen ska vara på plats och budgeten för projektet beräknas till 250 miljoner kronor. Den nya träningshallen väntas stå färdig i augusti 2021 medan Catena Arenas tillbyggnad planeras vara klar i februari 2022. Idrottsverksamheten kommer att fortgå under byggnationen eftersom den påverkas minimalt under säsong, skriver Rögle i sitt pressmeddelande.
Arenaområdet kommer att växa rejält de närmaste åren.Bild: Arenabolaget
1500 platser i Catena arena ska tillkomma och den nya publikkapaciteten blir 6 500 personer (i dag är den 5051). I byggnationen ingår nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor samt nya funktioner och ytor för event. Den totala tillbyggnaden är på mer än 3 300 kvadratmeter, varav 2800 blir på den nya fjärde våningen.
Läs också Nu höjs tempot – här är de nya byggplanerna för Rögles arena
Dessutom ska även finnas planer på att utöka parkeringsmöjligheterna.
HD söker ansvariga inom Rögle och Arenabolaget och återkommer med intervjuer under dagen.
En skiss som berättar en del om hur Catena arena kommer se ut efter ombyggnaden.Bild: Arenabolaget
Gå till toppen