Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Helsingborgare i exil ger ut stödlåt för HIF

Nu får HIF musikaliskt stöd ända från Los Angeles. Förre helsingborgaren Sabrina Petrini har precis släppt en låt till laget i hennes hjärta.
– När jag skrev låten tänkte jag på hur det är att vara på Olympia, säger hon.

Sabrina Petrini är HIF-supporter sedan många år tillbaka. Nu ger hon ut en egenproducerad låt till stöd för klubben i hennes hjärta.Bild: Privat
I ett på nytt nedstängt Kalifornien sitter Sabrina Petrini hemma och jobbar. Att det utomhus är solsken och över 30 grader betyder föga.
Hon får bara gå ut för att handla. I övrigt gäller det att hålla sig hemma.
– Jag har varit inne sen mars. Jag blir galen på den här situationen. Men vad kan man göra? säger Sabrina Petrini när vi pratar med henne via Skype.
En av de saker som Sabrina Petrini gjort under Kaliforniens lockdown är att hon skrivit och producerat låten ”Helsingborg”. Under artistnamnet Ina of KingQueen.
Hon beskriver låten som ”en pepp för laget”. Men framförallt för supportrarna.
– När jag skrev låten tänkte jag på hur det är att vara på Olympia. Låten tar ju upp vad den ”tolfte spelaren”, fansen, betyder för laget.
Normalt brukar Sabrina Petrini skriva personligt färgade låtar till egna bandet KingQueen. Men till ”Helsingborg” ville hon göra något annorlunda.
– Jag ville göra något som ger laget och fansen energi. Och jag ville också att orden ska kunna sjungas av både killar och tjejer.
Fotbollskörerna som hörs i låten sjungs av några av Sabrinas vänner från Helsingborg, men också av en grupp svenska studenter som går på Sabrinas gamla skola i Los Angeles, Musicians Institute.
– Jag hörde av mig till skolan och fick bra respons. Det blev riktigt bra. En av killarna som är gitarrist har jag förresten fortsatt att jobba med, säger hon.
Intäkterna från låten låter Sabrina Petrini gå till HIF.
– Klubben behöver så mycket stöd den bara kan få. Och ju fler gånger låten spelas desto mer pengar till klubben.
Hon har redan fått bra respons och när situationen i världen åter är normal kommer hon att framföra den live i samband med en av HIF:s hemmamatcher,
Sabrina Petrini får vänta tills nästa år innan hon ställer sig på scen igen.Bild: Jose D. Rodriguez
Men just nu är världen långt ifrån normal. Egentligen skulle Sabrina Petrini och KingQueen ha varit ute på en sommarturné i USA, men den har flyttats till nästa år.
Istället skriver hon nya låtar till bandet.
– Jag kan lägga mer kraft och tid på låtskrivandet nu. Tanken är att vi framöver ska släppa ett antal singlar. Annars planerar jag inte allt för mycket. Jag vill leva i stunden och ta vara på de möjligheter som dyker upp.
Gå till toppen