Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Höganäs nya fastighetskung: ”Vid slutet av dagen är det viktigt att det finns ett resultat”

På kort tid har ett köpstarkt och snabbväxande fastighetsbolag blivit Höganäs största privata bostadsbolag. Vid rodret står en rubrikman med rötterna i socialdemokratin.
HD har pratat med hyresgästerna, Hyresgästföreningen och ägaren Ilija Batljan – mannen som har miljarder att spendera på fastighetsköp.

Ilija Batljan är vd för SBB, ett fastighetsbolag som växt rekordsnabbt. Företaget är största privata hyresvärd i Höganäs men har även fastigheter i orter som Helsingborg, Åstorp, Landskrona och Kävlinge.Bild: Lars Pehrson / SvD / TT
Teddy Forsbäck bor på Långarödsvägen i Höganäs. Han har bott här i omgångar sedan 1997 och kallar det ett ”typiskt miljonprogramsområde”. Länge hade han Jefast som hyresvärd men sedan i höstas står det SBB – Samhällsbyggnadsbolaget – på hyresavin.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen