Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

108 sommarjobbare tillsatta i Åstorps kommun

Trots coronavirus har Åstorps kommun lyckats ta fram 40 fler feriejobb mot 2019.

Det är genom ett nära samarbete mellan arbetsmarknadsenheten och kommunens verksamheter som totalt 108 kommunala feriejobb tillsats i Åstorp. Detta trots rådande situationen med risken för coronaspridning.
– Normalt tar ju äldreomsorgen emot många sommarjobbare, men där har det i år varit helt stopp. Även den privata sektorn som erbjuder platser inom handel och restaurangnäring har drabbats av detta, säger Paul Nilsson, områdeschef på arbetsmarknadsenheten i Åstorp.
Siffran kan jämföras med totalt 68 kommunala feriejobb under 2019. Kommunen har använt både statliga och regionala extramedel som skjutits till för att skapa platserna.
– Staten sköt till totalt 180 miljoner kronor till kommunerna för att skapa sommarjobb, och vi har utnyttjat vår andel till fullo, säger Paul Nilsson.
Nya platser har skapats genom att arbetsmarknadsenheten samarbetat med kultur och fritidsförvaltningen. De har bildat utegrupper med ferieungdomar som utför enklare grönytearbete, förbättring av utemiljöer och skräpplockning.
– Ett liknande samarbete har startats med tekniska kontoret, där ser man bland annat över kommunens lekplatser,
Utöver de fyrtio platserna som skapats på det sättet har näringslivsavdelningen hjälpt till att skaka fram femton platser för sommarlovsentreprenörer i insatsen Ung Drive. Dessutom deltar åtta ungdomar som instruktörer i Sportcamp, där sommarlediga barn får prova på olika idrotter.
− För många ungdomar är det kommunala feriearbetet den första kontakten med arbetsmarknaden, en första glimt in i arbetslivet. Därför är vi mycket glada över detta, säger Paul Nilsson.
Gå till toppen