Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Naturskyddsföreningar vill stoppa flygplatsaffär

Dåligt för miljön och en dålig affär. Naturskyddsföreningarna i nordvästra Skåne uppmanar kommunerna att inte genomföra den planerade flygplatsaffären.

Sju kommuner i nordvästra Skåne ska ta över driften av Ängelholms flygplats genom ett gemensamt bolag som förvärvar verksamheten av Peab.
Beslutet att använda skattepengar för driften upprör naturskyddsföreningarna i Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Perstorp och Ängelholm.
”Vi representanter för Naturskyddsföreningarna i de sju berörda kommunerna känner stor oro för kommunernas sätt att med detta beslut demonstrera sin likgiltighet inför klimathotet"” slår de fast i gemensam skrivelse.
De pekar på att klimatförändringarna är en realitet som redan är här och påverkar liv och allas gemensamma framtid.
"Minskat flygande är en av de allra viktigaste åtgärderna vi kan vidta för att få ner växthusgaserna och därmed ha en chans att överlämna ett klimat som går att leva i till våra barn och barnbarn", skriver de.
Föreningarna menar dessutom att det är en dålig affär när skattebetalarna får stå för notan för ett flyg som inte längre bär sina egna kostnader.
De uppmanar därför alla partier i de sju kommunerna att säga nej till att ta över driften av flygplatsen.
Gå till toppen