Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sommarmusik online bjuder på musik från känd låtskrivare

Kärleksvisan, Håll mitt hjärta och Viskar en bön – de hyllade svenska låtarna är alla skrivna av Peter Hallström. På söndag gästar sångaren och låtskrivaren Klippans pastorats digitala konsertsatsning ”Sommarmusik online”.

Pressbild. Peter Hallström har flera gånger medverkat som körsångare i Melodifestivalen. 2007 skrev han låten "I Remember Love" som hans medförfattare Sarah Dawn Finer sjöng.Bild: Tobias Fischer
Coronapandemin och Folkhälsomyndighetens begränsningar fick Klippans pastorat att tänka om. Under våren har flera andakter och gudstjänster flyttat ut på webben istället.
I sommar har även Klippans pastorat lanserat "Sommarmusik online", tre konserter som anordnas digitalt.
– Hade det varit ett vanligt år skulle vi haft tio ”musik i sommarkväll” men nu har vi valt att göra så här istället, berättar Tomas Wassenius, kyrkoherde i Klippans pastorat.
I våras gav solisten Carolina Söderman och körsångare från pastoratet två konserter i Östra Ljungby kyrka till minne av Marie Fredriksson.Bild: Niklas Gustavsson
Första avsnittet sändes den 28 juni och gästades av operasångerskan Carolina Tholander och organisten Olof Tholander som framförde ett program för sopran och orgel.
Läs också Andras högtidsstunder har blivit Carolina Södermans vardag
Den 26 juli sänds nästa avsnitt. Denna gång med bjärebördiga sångerskan Carolina Söderman och den kända sångaren och låtskrivaren Peter Hallström som ska framföra låtar ur hans musikskatt.
– Det är jätteroligt att de Carolina och Peter ska göra det här tillsammans med musik skriven av honom. Det tillför något extra tycker jag, säger Tomas Wassenius.
1997 skrev Peter Hallström, tillsammans med Lars "Lasse" Göran Andersson, låten ”Håll mitt hjärta” som framfördes av Björn Skifs och låg 142 veckor på Svensktoppen. Andra sånger som Peter Hallström skrivit är, bland annat, Kärleksvisan och Viskar en bön.
Sommarmusik online sänds på Klippans pastorats Facebooksida och hemsida. Enligt Tomas Wassenius har den digitala satsningen fått positiv respons från allmänheten.
– Det har varit uppskattat, även de gudstjänster och andakter som inte har någon musik. Vi träffar en helt ny målgrupp och det är spännande att se, säger han.
Fakta

Sommarmusik online 2020

28 juni klockan 11

”Operasångerskan Carolina Tholander och organisten Olof Tholander framför ett program för sopran och orgel. De bjuder på sånger som Mozarts Alleluja, Vladimir Vavilovs Ave Maria och den norska folkmelodin Eg veit i himmerik ei borg.”

26 juli klockan 11

”Bjärebördiga sångerskan Carolina Söderman möter låtskrivaren och sångaren Peter Hallström i duettsång det slår gnistor om. Vi får lyssna till varma, omslutande, mjuka och välkända sånger som i huvudsak är komponerade av Peter.”

30 augusti klockan 11

”Det finns få artister idag som speglar vardagen och livet på samma sätt som Lisa Nilsson gjort under många år. Detta är en tolkning och ett axplock ur hennes fantastiska repertoar, framförd av Mattias Björkenrud Karlsson och Frida Lindhardt. Konserten är sommarens tredje och avslutande del i "Sommarmusik online".

Konserterna sänds på facebook.com/klippanspastorat och svenskakyrkan.se/klippan och kan ses i efterhand.

Källa: Svenska kyrkan, Klippans pastorat.

Läs också ”Folk här har alltid varit väldigt stolta över henne”
Gå till toppen