Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SOS International: ”Förhållandevis säkert för skåningar att åka till Danmark”

Utrikesdepartementet avråder från att åka till Danmark och varnar för att försäkringar inte gäller. Men faktum är att om olyckan är framme får skåningar både sjukvård och hemtransport. Och hos flera försäkringsbolag gäller ännu reseförsäkringen.
– Jag skulle säga att det är förhållandevis säkert för skåningar att åka till Danmark, säger Karin Tranberg, direktör på SOS International.

En dagstur till Köpenhamn kan kännas lockande för skåningar. Och trots att UD avråder från att resa till Danmark bedöms det vara förhållandevis säkert, av SOS International.Bild: Johan Nilsson/TT
I en vecka har skåningar varit välkomna till Danmark och en dagstur till Köpenhamn eller Helsingör känns lockade. Men vilken risk tar en skåning som åker över sundet? Vad händer om du bryter benet på Ströget? Eller blir sjuk i covid-19?

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen